Historisk värmländsk mat
Historisk värmländsk mat 1
Historisk värmländsk mat 1

Historisk värmländsk mat

250 kr
 
Lägg i kundvagnen
Frakt: 49 kr

I Historisk värmländsk mat bjuds läsaren på en mängd originalrecept, hämtade från de finaste herrgårdsmiljöer och de enklaste kolarkojor.
Här finns både kända och okända rätter och bakverk; ostpostejer från Sunne prästgård, citronstjärnor från Nancy Enwalls husmodersskola i Karlstad, risgrynskaka med lingongrädde från Selma Lagerlöfs Mårbacka och förstås även klassiker som nävgröt, klengås och kolbulle.
Alla recept presenteras i ursprunglig form, jämte moderna översättningar anpassade till dagens måttenheter, råvaror och köksutrustning. Urvalet är gjort med tanke på vilka rätter och bakverk som känns lockande att pröva idag; en riktig receptskatt som bara väntar på att användas!

Den färdiga boken är resultatet av många års letande i privata receptböcker och olika arkiv, och oräkneliga försök med att provlaga och provbaka de (ibland) ganska svårtolkade originalanteckningarna. Förutom recepten presenteras också en del kuriosa om värmländsk mathistoria. Boken är vackert illustrerad med inspirerande bilder på maträtter och bakverk i historiska miljöer.

  • Produktinformation
  • I Historisk värmländsk mat bjuds läsaren på en mängd originalrecept, hämtade från de finaste herrgårdsmiljöer och de enklaste kolarkojor.
    Här finns både kända och okända rätter och bakverk; ostpostejer från Sunne prästgård, citronstjärnor från Nancy Enwalls husmodersskola i Karlstad, risgrynskaka med lingongrädde från Selma Lagerlöfs Mårbacka och förstås även klassiker som nävgröt, klengås och kolbulle.
    Alla recept presenteras i ursprunglig form, jämte moderna översättningar anpassade till dagens måttenheter, råvaror och köksutrustning. Urvalet är gjort med tanke på vilka rätter och bakverk som känns lockande att pröva idag; en riktig receptskatt som bara väntar på att användas!

    Den färdiga boken är resultatet av många års letande i privata receptböcker och olika arkiv, och oräkneliga försök med att provlaga och provbaka de (ibland) ganska svårtolkade originalanteckningarna. Förutom recepten presenteras också en del kuriosa om värmländsk mathistoria. Boken är vackert illustrerad med inspirerande bilder på maträtter och bakverk i historiska miljöer.

    Artnr: 9789189021716
  • Om handlaren
  • Votum Förlag

    Ger främst ut foto- och fackböcker om människor, kultur och natur – böcker som vill beröra och påverka dig som läsare. Vi vill förmedla en positiv syn på livet och världen.

    Speja Förlag

    Ger ut bilderböcker, kapitelböcker och faktaböcker till barn från pekboksåldern till dess att man känner sig mer som en tonåring.

    votummedia.se

  • Kundomdömen
  • Du m�ste vara inloggad och k�pt produkten f�r att kunna skriva ett omd�me.
    0 Omdömen

    Den här produkten har inga recensioner.

Andra köpte även
Smultrongården - livet och smakerna
Att bo på en Smultrongård är fantastiskt kul. Kanske är det därför vi har så må...
230 kr
Fika i lä
Följ med ut i Göteborgs vackra skärgård, med glittrande hav, blankslipade klipphällar och m&#...
245 kr
Det vilda alfabetet
För varje bokstav som presenteras, möter du ett djur som finns i svenska naturen.
175 kr
Helgmålsringning: En klang i folkdjupet
Att höra klockorna ringa in helgen på lördagskvällen är en tradition som berör oss i sj&...
270 kr
Du har tidigare tittat på
Historisk värmländsk mat
I Historisk värmländsk mat bjuds läsaren på en mängd originalrecept, hämtade från d...
250 kr